keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Ihmettelenpähän vaan

Pohdiskelin tuossa suihkussa kristittyjä, kuten ihmisillä yleensä varmasti tapana on, ja en taas saanu käsitettyä paria juttua mitä jotkut Jessefanit tunnetusti horisee.

Jotkut astetta hurmaavammat kristitythän on vissiin sitä mieltä, että jos ei usko Jeesukseen yms tms ja antaudu tämän vahvojen käsivarsien rakastavaan syleilyyn, joutuu helvetin tervapataan poriseen ikuisuudeksi tahi pariksi. Mutta mites nää Eurooppalaiset esi-isämme, jotka eivät tienneet koko Lähi-Idän kahjosta yhtään mitään ennen kun satoja, tai tuhatkin vuotta tämän ristiin ripustamisesta oli kulunut? Helvettiinkö nekin nakattiin? Aika tuimaa kohtelua, jotten sanois. Amerikan inkkaripinkkareilla meni vielä kauemmin ennen kuin ilosanomaa saivat vähä väkiste ottaa vastaan. Vähän kummastusta aiheuttaa toki myös se, että kaikkivoipa ja kaiken tietävä Jumala, joka ohimennen luo universumeita jos siltä tuntuu, imaisee kaikessa mahtavuudessaan herneen nenään jos Mara Perniöltä ei joka ilta polvillaan lipittele luojansa istumapuolta. Haiskahtaaa persoonalisuushäiriöltä.

Sitten mua ihmetyttää tämä ite helvetti. Mikäli olen oikein ymmärtäny(korjata saa,) helvetti on paikka, missä syntiset kärisevät ikuisesti rikkeidensä takia. Helvetti on myös ite vanhan kehnon päämaja ja lepakkoluola. Mutta eikös se vihtahousu ole kokolailla napit vastakkain Jumalan kanssa? Ainakin se haluaa tämän armasta ihmislammaskatrasta johdattaa harhaan. Miten helvetissä(höhö) se sitten kuuluu paholaisen intresseihin rääkätä loputtomiin näitä sieluja, jotka hänen onnistui johdattaa kaidalta polulta pois, tai jotka ei vaan sattunu mitään tietämään koko aavikkojumalasta? Kertokaa mulle. Vai onko helvetti Jahven nikkaroima keskitysleiri jumalpoliittisesti epäsopivia varten ja Perkeles on vähän kuin Mengelen roolissa siellä? Mitä? Olen valmis tietty ensimmäisenä myöntämään syntyneeni yksinkertaisena, jos tässä on joku selkeä logiikka jota en vain kykene näkemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti